prodej@pilanamarket.cz +420 573 502 911

5 důvodů proč při výběru nástrojů a obráběcích strojů investovat do kvality

Často omílaný výrok Tomáše Bati „nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci“, který jste už určitě slyšeli, platí v případě nářadí a obráběcích strojů minimálně dvojnásob. Dali jsme pro vás dohromady 5 důvodů, proč investovat do kvality, na které nízkou cenou zaslepení kutilové, ale i profíci občas zapomínají.

V delším horizontu ušetříte

I když se to na první pohled nezdá, levné nářadí ze supermarketu se vám v závěru pěkně prodraží. Často ho odvaříte už při prvním projektu, někdy dokonce ještě před jeho dokončením, a musíte se obtěžovat v lepším případě s reklamací, v tom horším bude třeba rovnou koupit nový kus. A cena tak pomalu naskakuje. Kvalitní nářadí s vámi vydrží roky, nebo dokonce desetiletí = zvládnete s ním mnoho projektů.

Náhradní díly (ne)jsou problém

Dalším kamenem úrazu bývají náhradní díly. Pokud koupíte elektrické nářadí nebo frézku od zavedené značky, jako je třeba Narex nebo CMT, máte jistotu, že seženete náhradní díly. To se v případě neznámých asijských výrobců říct nedá. Pokud se vám pokazí byť nějaká drobnost, většinou je celé zařízení na odpis.

Když se o servis nechce nikdo postarat

Servisáci se většinou zaměřují na konkrétní značky, řady nebo v případě složitějších strojů jen na určité modely. Pokud na ně vyrukujete s tím, že chcete opravit kotoučovou pilu, jejíž název nemůžete ani pořádně vyslovit, asi vás pošlou k šípku.

Výhodou známých strojů od prověřených značek je také dostupnost informací na internetu. S trochou štěstí najdete na YouTube videonávod, jak vyměnit to či ono.

Myslete nejen ekonomicky, ale i ekologicky

Nakupováním šmejdů, které se rozpadají po rukama, navíc zatěžujete planetu. Z nářadí takřka na jedno použití se brzy stane elektro odpad a vy jste přinuceni koupit něco dalšího. Jinými slovy, čím déle vám jeden kus bude sloužit, tím lépe pro životní prostředí i pro vaši peněženku.

Aby práce byla radostí

Pracovat s výkonným, přesným a dokonale ergonomicky i řemeslně zpracovaným nářadím je radost, práce vám jde od ruky. Každý váš počin je proveden s maximální přesností a vy se nemusíte nervovat nad tím, že třeba tloušťkovačka nedrží stejnou výšku, na protahu hobluje středem materiálu o milimetr víc než jinde a podobnými kiksy.

Nenechejte se zlákat nízkou pořizovací cenou

S trochou dobré vůle a péče vám kvalitní nářadí vydrží dlouhá léta, zvládnete s ním nejeden projekt, v konečném součtu ušetříte a hlavně budete pracovat s lehkostí a radostí. Pokud tápete a potřebujete poradit s výběrem, napište nám na e-mail prodej@pilanamarket.cz, rádi vám pomůžeme.