prodej@pilanamarket.cz +420 573 502 911

Objevte potenciál frézovacích šablon

Frézování podle šablony s sebou přináší řadu výhod. Dosáhnete lepších výsledků za kratší čas. Frézovací šablony jsou neocenitelným nástrojem pro všechny, kteří se věnují práci se dřevem. Pomohou vám s přesným opakováním vzorů bez zbytečně zdlouhavého zaměřování. Zjistěte, jaké máte možnosti a vyberte správnou frézovací šablonu pro svůj projekt.

Truhlářské přípravky představují praktické pomůcky pro precizní práci

Pokud práci se dřevem myslíte vážně, zamyslete se, jestli vám v dílně nechybí nejrůznější truhlářské přípravky. Nejen že vám usnadní práci, ale dosáhnete s nimi velmi precizních výsledků i u složitých projektů. Díky truhlářským šablonám ani opakování stejného vzoru nepředstavuje žádný problém – přesně a rychle ho přenesou kamkoliv. Práce s nimi je jednoduchá a zvládnou ji i začátečníci, kteří pak snadno vyrobí předměty takřka profesionální kvality. Zjistěte, jaké truhlářské přípravky využijí nejen řemeslníci z povolání, ale i hobby kutilové.

TIP: S prací se dřevem teprve začínáte? Podívejte se, co by nemělo chybět v žádné truhlářské dílně.

Využijte všech možností horní frézky díky novým frézovacím šablonám

Ruční frézka, frézovací šablona, trocha zručnosti a dobrý nápad – to stačí, abyste vytvořili elegantní a originální spoje a tvary. Kromě toho při práci se dřevem využijete také vodicí lišty nebo pravítka a příložníky.

Prohlédněte si nové frézovací šablony. V nabídce najdete šablony pro různé tvary výřezů, které vám usnadní práci a zaručí dokonalý výsledek. Seznamte se s nimi blíže.

Šablony pro spoj kuchyňských desek

Šablony pro spoj kuchyňských desek se hodí k frézování standardních 90° a 45° pravostranných a levostranných spojů včetně zahloubení pro svorníky všemi typy horních frézek. Šikmé a kolmé spoje kuchyňských desek tak vytvoříte velmi rychle včetně zaměření. Můžete spojovat desky do šířky 900 mm. Šablony pro spoje kuchyňských desek jsou opatřeny kotvícím kolíkem, který zajišťuje mimořádnou stabilitu při řezání. Velikost šablony vybírejte podle šířky desky, s kterou budete pracovat (nabízíme velikosti 650, 700 a 900).

Šablony pro zaoblení vnějších a vnitřních rohů

Mezi další oblíbené šablony pro horní frézku patří vzory pro zaoblení vnějších rohů obdélníkových a čtvercových otvorů na desce. Stejně tak v nabídce najdete i šablony pro zaoblení vnitřních rohů. Šablony jednoduše přichytíte k obrobku pomocí dorazových kolíků.

Šablony pro vytvoření elipsovitého okraje

Šikovného pomocníka představuje také frézovací šablona, se kterou snadno vytvoříte elipsovitý tvar na desce stolu. Hloubka elipsy může být 50–300 mm. Šablony se k desce založí pomocí dorazových kolíků.

Šablony pro výřez kulatých otvorů

Vyhněte se zdlouhavému vyměřování a vezměte si k ruce frézovací šablony. S nimi rychle a přesně vytvoříte kulaté otvory o průměru 20–190 mm podle svých potřeb.

K práci s frézovacími šablonami budete dále potřebovat 30mm kopírovací kroužek a frézu o průměru 12–12,7 mm.

Šablony na rybinové a čepové spoje

V nabídce nechybí ani šablony na rybinové spoje. Tyto cinkovací šablony vám umožní výrobu přesných ozubů (rybinových spojů) pomocí ruční frézky a stopkové frézy. Využijete je na výrobu šuplíků, korpusů nábytku nebo bedýnek. Stejně tak se vyplatí pořídit šablony pro čepové spoje, které mají podobné využití.

Nezůstávejte jen u jednoho

Frézovací šablony nejsou jediné truhlářské přípravky, které najdou v dílně své využití. Stejně dobře vám poslouží také vrtací šablony, které využijete na kolíkování nábytkových spojů. Pomocí nich snadno vyvrtáte otvory pro vložení příček, polic a mezistěn. Poohlédněte se i po dalším truhlářském a stolařském nářadí, které se může hodit.